Frans Couwenberg wijst de weg

Als ondernemer streef je naar resultaten. Alleen én samen met je medewerkers. Soms loop je onderweg vast. Om obstakels te overwinnen, neem je een coach of een adviseur in de arm. Google maar eens op managementcoach. Je ziet direct een gigantisch aanbod van externe adviseurs.

De juiste keuze maken

Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om de juiste keuze te maken. Welke adviseur heeft het beste met je voor? En wie begrijpt jouw visie, zonder te oordelen vanuit zijn eigen perspectief? Ga je af op de positieve ervaringen van collega-ondernemers?  Of vertrouw je op je eigen gezonde intuïtie.

De keuze van een coach is lastig. Het uiteindelijke resultaat bepaalt of je de juiste keuze hebt gemaakt.

Jouw betekenis van succes

Als managementcoach beloof ik geen gouden bergen. Daar houd ik niet van. Succes heeft voor elke ondernemer een andere betekenis. Is succes voor jou synoniem met een grotere winst of meer rendement? Of is succes gelijk aan de voldoening en het welzijn van je medewerkers?

frans couwenberg wijst de weg

4 verschillende persoonlijkheden

Als coach wil ik graag de juiste waarde toevoegen. Om hierin te slagen, is het belangrijk dat jij je persoonlijkheidskenmerken verder ontwikkelt. Beter leidinggeven of meer resultaat boeken is geen kunstje dat gebaseerd is op aangeleerd gedrag.  Vanuit deze invalshoek zijn er 4 verschillende persoonlijkheden:

  • De doener: je houdt van experimenteren en ervaren. Je bent graag ongericht bezig en je ziet wel hoe het loopt.
  • De dromer: je geeft de voorkeur aan observeren, fantaseren en dromen. Je bent veel bezig met beeldvorming en je leert van (af)kijken.
  • De denker: je maakt graag nieuwe concepten en je geeft betekenis aan dingen. Je houdt van een deskundige oordeelvorming.
  • De beslisser: je past op praktijkgerichte wijze een abstract model toe.

Interesse in een klankbordsessie?

Ben je nieuwsgierig welke persoonlijkheid jij bent en welke kenmerken op jou van toepassing zijn? Voor een goed antwoord op deze vraag heb je een betrouwbaar klankbord nodig. Een klankbordsessie is de start van de route die je volgt om uit te groeien tot een succesvol ondernemer.

Ik wil je graag helpen om de juiste antwoorden te vinden. Daarbij kun je rekenen op mijn ervaring en expertise. Die heb ik in ruim 30 jaar opgedaan bij diverse bedrijven op allerhande managementniveaus.  Een afspraak maken of meer weten? Bel (06) 82 21 60 07 of vul het contactformulier in.