Verbetering rendement: stel doelen, focus op prioriteiten

Zo snel mogelijk samen hindernissen foutloos overwinnen. Dat is kort en krachtig het doel van de ‘Springsport’. Als ruiter heb je direct invloed op de bewegingen van je paard. De moeilijkheidsgraad van de hindernissen en de kwaliteit van het terrein bepalen de snelheid, de richting en dus ook het uiteindelijke resultaat. Voor een succesvolle rit heeft een ruiter inzicht, overzicht, aanpassingsvermogen en snelheid van handelen nodig. En vanzelfsprekend moet hij vertrouwen op de kwaliteiten van zijn paard.

Verbetering rendement

Focus op gemeenschappelijke doelen

Onderling vertrouwen speelt ook een doorslaggevende rol in het samenspel tussen jou als MKB-ondernemer en je team. Zorgt jouw aansturing voor de successen die je samen wilt behalen?  Heb je samen dezelfde doelen in het vizier? Succesvolle MKB-ondernemers leven en werken niet bij de waan van de dag. Ze stellen doelen: betere service, lagere kosten, hogere productiviteit en meer rendement. Al hun acties en activiteiten richten zich op gemeenschappelijke doelstellingen.

Rendement verbeteren?

Wil je als MKB-ondernemer meer rendement uit je inspanningen en activiteiten halen? Formuleer de juiste doelen en werk ernaartoe door de juiste prioriteiten te stellen? Doelen en prioriteiten stellen is geen abc’tje. Graag help ik je met tips, tools en stappenplannen op weg. Interesse?

Bel 06 82 21 60 07 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Verhoog productiviteit met prioriteiten

De route naar succes is een weg vol hobbels en afslagen. Regelmatig sta je als MKB-ondernemer op een kruispunt van wegen. Welke beslissing neem je op dit moment wel en welke niet? Als je duidelijke prioriteiten stelt, slaag je erin om bij deze beslismomenten de juiste knoop door te hakken. Prioriteiten zijn dus de richtingwijzers op weg naar je doel. Als je hoofd- en bijzaken goed van elkaar onderscheidt, verhoog je de productiviteit aanzienlijk: jouw persoonlijke productiviteit en de productiviteit van je team. Stel jij doelen en prioriteiten, dan ben je als MKB-ondernemer ook veel beter voorbereid op calamiteiten.

succesvol rendement verbeteren

Wanneer je jezelf een doel stelt, richt dan hoger

Zoek continu naar nieuwe en betere manieren om je doelen te bereiken en daarmee je rendement te verhogen. Voorkom dat je een bepaald gebruik, beleid of standaardprocedure gedachteloos uitvoert. Stimuleer ook een houding van voortdurende verbetering bij je teamleden. Evalueer regelmatig wat je aan het doen bent en waarom. 80 procent van de resultaten die je bereikt, komt voort uit 20 procent van de taken die je uitvoert. Streef naar resultaten, niet naar perfectie! Teveel nadruk op perfectie heeft bijna altijd negatieve gevolgen. Vakbekwaamheid en sociale vaardigheden zijn een winnende combinatie.