Persoonlijke ontwikkeling: de basis voor verandering en verbetering

Bij de discipline ‘Dressuur rijden’ vormen ruiter en paard een twee-eenheid. Om te presteren zijn ze 100% op elkaar aangewezen. Deze prestatie staat of valt met de juiste uitvoering, een professionele uitstraling en uithoudingsvermogen. Om elkaars kwaliteiten optimaal te benutten, is het belangrijk dat ze elkaar naadloos aanvoelen. Rust in je lijf, zelfverzekerdheid en begrip zijn belangrijke factoren voor de ruiter.

Persoonlijke ontwikkeling

Verbeterpunten voor jou als ondernemer

Hoe haal je als MKB-ondernemer het beste in jezelf naar boven, zodat jouw team daar ook de vruchten van plukt? Met het oog op persoonlijke ontwikkeling kijkt Frans Couwenberg samen met jou naar onderstaande verbeterpunten:

  • Verbeter de verhouding tussen zakelijk en privé: een goede balans tussen werk en thuis biedt volop voordelen. Je hebt meer energie en je krijgt rust in je hoofd.
  • Focus op kerntaken, durf te delegeren: maak een realistische planning, zet actielijstjes op papier en stel prioriteiten. Als je hardnekkige patronen doorbreekt, krijg je er tijd en energie voor terug.
  • Zorg voor duidelijke communicatie: zo voorkom je fouten en frustraties. Open communicatie tussen leidinggevenden en medewerkers verhoogt de sfeer, geeft betrokkenheid en voorkomt fouten en extra kosten.
  • Maak ruimte in je hoofd met een opgeruimd bureau: je functioneert minder in een rommelige omgeving. Opruimen heeft een grote impact. Op jezelf en op je omgeving.

Maak werk van persoonlijke ontwikkeling

Als je als ondernemer of als manager zaken wilt veranderen of verbeteren, is het verstandig om bij jezelf te beginnen. Durf jij hierbij in de spiegel te kijken? Herken je jezelf in deze verbeterpunten? En ben je bereid om tijd en energie te steken in persoonlijke ontwikkeling? Graag ga ik in kleine stapjes met je aan de slag.

Interesse? Bel 06 82 21 60 07 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

100% op elkaar aangewezen

Wil je als manager presteren met je team dan geven dezelfde factoren als bij ‘Dressuur rijden’ de doorslag. Het is de kunst om het beste in jezelf naar boven te halen. Zo boek je succes. Verder ben je 100% op de inzet, ervaring en expertise van je medewerkers aangewezen. En andersom natuurlijk ook: jouw medewerkers hebben een verwachtingspatroon en rekenen op je. Welke stappen zijn nodig om elkaar nog beter aan te voelen en het beste in elkaar naar boven te halen?

succesvol persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling begint met de eerste verandering van gewoonte.

Zaai een handeling en je oogst een gewoonte:
Zaai een gewoonte en je oogst een karakter:
Zaai een karakter en je oogst een bestemming.

Gewoonten zijn niets anders dan een constructieve en qua mentale inspanning economische manier om om te gaan met de routine van elke dag. Gewoonten kun je dus veranderen, maar dit moet gebeuren door begrip en aanvaarding van binnenuit. Tijd en doelgerichtheid zijn hierbij belangrijke factoren. Naarmate je meer duidelijkheid krijgt en de juiste prioriteiten stelt, zul je sneller groeien in je persoonlijke ontwikkeling en dus in je groei naar succes.